Cum trimitem mesaje criptate utilizând tehnologia Blockchain și sistemul de operare BlackWeb OS

0

Bine ați revenit, dragii mei ethical hackers!

Pe măsură ce societatea se bazează tot mai mult pe tehnologie, interesul pentru confidențialitatea online a crescut foarte mult. Hackerii experți au depășit pur și simplu stagiul de spargere a parolelor, ajungând la punctul de a vă folosi propriul laptop pentru a vă spiona. Știind lucrurile acestea, mulți oameni au nevoie de o metodă sigură de a trimite mesaje. Una dintre cele mai sigure metode o reprezintă criptarea acestora.  Și sunt nenumărate moduri de a face acest lucru și a ne păstra anonimatul, atunci când dorim să facem un schimb de mesaje.Bitmessage este un protocol de comunicație P2P, folosit pentru a trimite mesaje criptate unei alte persoane sau mai multor abonați. Este descentralizat și sigur, ce utilizează o autentificare puternică. Asta înseamnă că expeditorul unui mesaj nu poate fi falsificat. BM dorește să ascundă metadatele de la ascultătorii pasivi, cum ar fi programele de convorbiri telefonice. Prin urmare, expeditorul și receptorul Bitmessages rămân anonimi, precum tranzacțiile în Bitcoin.

Pasul 1: Deschidem BlackWeb OS și instalăm BitMessage

În terminal scriem comanda:

git clone https://github.com/bitmessage/PyBitmessage

 

Pasul 2: Deschidem BitMessage

Deschidem directorul /PyBitmessage/src și rulăm în terminal comanda ./bitmessagemain.py
O să fim întâmpinați de interfața Bitmessage. Așa cum se vede din screenshot-ul de mai jos, putem crea cât mai multe identități.

 

Adăugăm adresa persoanei căreia dorim să-i trimitem mesajul și dăm click pe send. Precum tranzacțiile Bitcoin, mesajul nu va ajunge instantaneu, ci după ce va fi verificat pe Blockchain.

 

Cam atât cu acest tutorial. Nu uitați să reveniți pentru mai multe ghiduri. Dacă aveți nelămuriri, secțiunea comentarii vă stă la dispoziție. Până data viitoare, să ne citim cu bine! 🙂

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.

Opțiunea copy-paste a fost dezactivată pentru acest site.