Cum instalăm browserul TOR pe Kali Linux

0
De ce avem nevoie de browserul TOR?

Browserul TOR ne protejează datorită interferențelor sale cu ajutorul unei rețele formate de voluntari din întreaga lume. Previne ca cineva să îți vadă conectarea la internet și să afle ce siteuri vizitezi. Pe deasupra, previne ca siteurile pe care le accesezi să nu îți depisteze locația și te lasă să accesezi siteurile blocate.

Instalarea browserului TOR pe Kali Linux

De obicei instalarea acestui browser este foarte ușor de realizat, însă pe Kali Linux putem întâmpina mici dificultăți. Așadar, urmăriți acest tutorial și o să puteți instala cu succes Kali Linux. Puteți descărca TOR de aici, selectând ultima versiune.O să presupun că l-ați descărcat pe Desktop. Click dreapta, extract here sau puteți scrie comanda de dezarhivare în terminal (tar -xvf numefișier) și mergeți în directorul dezarhivat.

 

Când o să dăm click pe fișierul de instalare, ne va apărea eroare de mai jos. Va trebui să trecem peste această eroare:

Deschidem directorul și căutăm fișierul start-tor-browser, ce îl deschidem cu un editor de text.

Apăsăm ctrl+f și scriem root în căsuța de căutare, găsim linia din imaginea de mai jos și îi schimbăm valoarea din 0 în 1, apoi salvăm și ieșim.

Dacă dăm din nou click pe fișierul de instalare, ne va apărea o altă eroare. Asta se întâmplă datorită faptului că fișierul nu este deținut de utilizatorul root. Așadar, îi vom schimba proprietarul. 🙂 Click pe quit.

Deschidem terminalul și ne asigurăm că suntem în directorul ce conține fișierele browserului. Directorul de lucru în care trebuie să te afli este Browser. În terminal scrii comanda chown -R root *

root@arhitectul:~/Desktop/tor-browser_en-US/Browser# chown -R root *

Deschidem din nou fișierul de instalare și dăm click pe Connect.Bucurați-vă de anonimat, prieteni! 🙂Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.

Opțiunea copy-paste a fost dezactivată pentru acest site.