Rezolvarea erorilor cauzate de activarea ModSecurity în CentOS Web Panel

0

ModSecurity, uneori cunoscut ca Modsec, este o aplicație firewall open-source foarte cunoscută. Concepută inițial ca un modul pentru Serverul HTTP Apache, a evoluat suficient cât să ne furnizeze o serie de capabilități de filtrare a solicitărilor și a răspunsurilor la Protocolul de Transfer de Hipertext, dar și multe alte caracteristici de securitate pentru diferite platforme precum Pache HTTP Server, Microsoft IIS și NGINX.

Disponibilitatea open source a ModSecurity a făcut ca acesta să devină cea mai utilizată aplicație de firewall. Platforma oferă un limbaj de configurare al regulilor numit “SecRules”, pentru monitorizarea, logarea și filtrarea în timp real.

Pentru mai multe detalii, utilizați site-ul dezvoltatorului, deoarece nu suntem la ora de teorie, ci la ora de practică.

Pentru acest tutorial o să presupun că utilizați CentOS Web Panel. Primul semn că ModSecurity funcționează cum trebuie este să nu vă mai meargă site-ul cum trebuie. Inițial, la accesarea site-ului vei primi o eroare 403, în care ți se spune că nu ai suficiente privilegii.

Pasul 1: Vă logați în CentOS Web Panel

Security -> ModSecurity

Pasul 2: Obțineți id-ul erorilor și îl notați

1

Pasul 3: Deschideți Global Disabled Rules și adăugați înaintea id-ului erorii SecRuleRemoveById

Exemplu: SecRuleRemoveById 973334 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.

Opțiunea copy-paste a fost dezactivată pentru acest site.