Ca de obicei, o să încerc ca acest tutorial să fie scurt și la obiect, așa cum v-am obișnuit până acum. Nici nu am cum să-l fac să fie prea lung, deoarece lansarea unui site pe dark net este joacă de copil. Da’, deschidem terminalul, scriem câteva comenzi și BOOM!
Ce putem face cu un serviciu pe dark net? Simplu, întemeiem black marketuri și vindem droguri, arme, rinichi la mâna a doua, sau cine naiba mai știe ce vând ăștia. Desigur, hackerii, cât și jurnaliștii mai iscusiți (nu e cazul românilor noștri) folosesc siteurile de pe dark net pentru a comunica între ei. Navigând pe un astfel de site, utilizând browserul TOR și un VPN, rămâi cât de cât anonim. Nu știu cât de anonim rămâi și în fața celor de la F.B.I, dar nu ne interesează lucrul acesta, pentru că noi nu o să vindem droage și alte etnobotanice d’ăstea, nu-i așa? 🙂
Mboon! Să-i dăm drumul! Avem nevoie de un VPS. Mai departe, pe acest VPS instalăm VestaCP. V-am pus și un tutorial în care am arătat cum se instalează, așa, din bunătatea inimii mele. Nu o să intru prea mult la partea de securitate în acest moment, deoarece acesta este doar un mic experiment, nicidecum deschiderea celui de-al doilea Silk Road, ok? 🙂
Deschidem terminalul, și scriem următoarea comandă:
yum install tor -y
Vedeți? V-am și desenat. Însă o să-mi spuneți că voi deja știați lucrurile acestea, că eu habar nu am de capul meu, în comparație cu voi, care știți să dați flood. 🙂
După ce TOR s-a instalat, va trebui să-l adăugăm la startup, printr-o comandă și mai simplă:
chkconfig tor on
Mai departe, ștergem vechile setări TOR și le punem pe ale noastre, așa cum se vede mai jos:
rm -f /etc/tor/torrc
echo "HiddenServiceDir /var/lib/tor/hidden_service/" >> /etc/tor/torrc
echo "HiddenServicePort 80 127.0.0.1:80" >> /etc/tor/torrc
Just wonderful! Încă puțin și lansăm siteul. Tot ce trebuie să mai facem este să-i anunțăm pe cei de la DIICOT că noi românașii dăm drumu’ la site-uri pe dark net și vindem cânepă. Bad joke, I know!
Pornim TOR:
service tor start
Timpul să generăm o adresă .onion:
cat /var/lib/tor/hidden_service/hostname
Ați văzut ce ușor a fost? Mai departe, deschidem VestaCP, dăm fuguța click pe IP și la adresă scriem 127.0.0.1 (Atenție! Nu ip-ul serverului! S-a înțeles și până la hacăru’ din fundu’ clasei?). La Netmask adăugăm 255.255.255.255, iar la Interface alegem venet0.
Acum, revenim la adresa .onion generată mai devreme. În VestaCP dăm click pe Web și adăugăm adresa. Atenție, aici trebuie selectat ip-ul 127.0.0.1, ci nu ip-ul serverului.
Cu browserul TOR vă puteți conecta la adresa voastră .onion pentru a testa dacă merge. Tot ce vă mai rămâne de făcut este să încărcați fișierele siteului.
BONUS:
Dacă doriți să găzduiți mai multe servicii ascunse pe același server, deschideți un nou director pentru fiecare serviciu:
HiddenServiceDir /var/lib/tor/hidden_service2/
HiddenServicePort 80 127.0.0.1:80
HiddenServiceDir /var/lib/tor/hidden_service3/
HiddenServicePort 80 127.0.0.1:80
Resetați TOR pentru a genera noile adrese:
service tor stop
service tor start
Aflați noile adrese:
cat /var/lib/tor/hidden_service2/hostname
cat /var/lib/tor/hidden_service3/hostname
Adăugați adresele în VestaCP, așa cum ați văzut mai sus.
Așadar, în acest tutorial v-am arătat cum am făcut siteul BlackWeb – mica mea comunitate ascunsă de ochii curioșilor, în care se găsesc articole despre hacking, tutoriale video, scripturi și aplicații destinate penetrării sistemelor informatice.