Alegerea unui adaptor wireless pentru hacking

0

Bine ați revenit, dragii mei greenhorn hackers!

Mulți dintre voi sunteți interesați de spargerea rețelelor Wi-Fi și am decis să reactualizez seria cu actualizarea ghidurilor și scrierea altora cât mai detaliate. Vă recomand să vă uitați la unele dintre postările mele anterioare, cum ar fi ,,Puțină teorie despre terminologie și tehnologie” și ,,Ne familiarizăm cu Aircrack-Ng“, înainte de a continua să citiți acest articol.


Spargerea rețelelor Wi-Fi – Cerințe

Când vine vorba de spargerea rețelelor Wi-Fi, întrebarea pe care probabil o aud cel mai des este: Ce adaptor wireless este cel mai bun pentru hacking?” Ei bine, o să aflăm în acest articol.

#1 Cele mai bune softuri dedicate spargerii rețelelor Wi-Fi

Înainte de a aborda hardware-ul necesar pentru a compromite rețelele wireless, permiteți-mi să vă recomand din nou pachetul de instrumente Aircrack-ng. Nici măcar un soft open-source nu se compară cu puterea și versatilitatea Aircrack-ng.

#2 Procesor puternic și rapid

Un procesor multi-core este cu siguranță de ajutor. Când spargem parolele WEP, mai exact când apelăm la o spargere statistică, trebuie să procesăm numeroase numere și cu cât este mai rapid procesorul, cu atât mai bine. Spargerea WPA2 implică, în principiu, procesarea a milioane de parole, ce necesită o putere mare din partea procesorului. Așadar, cu cât procesorul este mai rapid, cu atât putem sparge mai repede parolele rețelelor Wi-Fi.

Cu toate acestea, un mic avertisment. Diferența de viteză nu este mare. Vă puteți aștepta la o îmbunătățire de la 20 la 50% a vitezei de hacking între cele mai lente CPU-uri moderne și cele mai rapide. Mai multe nuclee, pe de altă parte, vor îmbunătăți semnificativ performanța.

#3 Adaptorul wireless potrivit

În afară de cele două instrumente primare enumerate mai sus, următoarea cerință importantă este un adaptor wireless bun. Pentru a fi cu adevărat eficient în spargerea rețelelor wi-fi, adaptorul nostru wireless ar trebui să aibă două caracteristici principale.

– Abilitatea de a intra în modul monitor.
– Abilitatea de a injecta pachete și de a capta simultan pachetele.Un adaptor wireless care nu poate face aceste două lucruri critice, nu înseamnă neapărat că nu veți putea să spargeți rețele wi-fi, dar va însemna că va fi atât de lent încât îl va face efectiv imposibil. Hacking-ul wireless într-o lume în care se folosește criptarea WPA2 poate fi un proces relativ lent, cu cele mai bune echipamente.

Dacă nu aveți un adaptor wireless adecvat, este posibil să renunțați chiar înainte de a începe. Vedeți aici recomandarea noastră.

Modul monitor

Adaptorul de rețea, fie că este prin cablu sau wireless, este proiectat să capteze și să proceseze doar pachetele care le sunt trimise. Când dorim să hack-uim o conexiune prin cablu și să capturăm toate pachetele ce trec prin fir, introducem cardul de rețea prin cablu în mod ,,promiscuos”, sau modul monitor, cum i-am tot spus eu în toate ghidurile mele.

Acest lucru ne permite să vedem și să manipulăm tot traficul wireless care trece prin aerul din jurul nostru. Fără această capacitate, ne limităm la utilizarea adaptorului wireless pentru a ne conecta doar la un AP wireless, ce ne acceptă și ne autentifică. Nu este ceea ce dorim noi să facem, nu-i așa?

În suita Aircrack-ng trebuie să folosim Airodump-ng pentru a captura pachete.

Injectarea pachetelor

Cele mai multe atacuri wireless necesită abilitatea de a putea injecta pachete în AP, în timp ce capturăm pachete ce trec prin aer. Foarte puține adaptoare wireless sunt capabile să facă lucrul acesta.

 După cum ne putem imagina, producătorii de adaptoare wireless nu încearcă să adauge caracteristici adaptoarelor wireless standard pentru a se potrivi nevoilor noastre. Majoritatea adaptoarelor wireless construite în laptop sunt proiectate astfel încât mama și tata să se poată conecta la Gmail și să trimită e-mailurile. Noi, avem nevoie de ceva mult mai puternic și versatil decât asta.

Dacă nu putem injecta pachete în AP (în Aircrack-ng, aceasta este funcția din Aireplay-ng), atunci se limitează cu adevărat ceea ce facem.

De exemplu, în atacul nostru WEP, vom fi forțați să așteptăm în mod pasiv pachetele să traverseze aerul pentru a capta IV-urile importante și vulnerabile. Deoarece avem nevoie să capturăm în jur de 500.000 IV-uri pentru a sparge WEP, am putea aștepta zile sau chiar săptămâni pe un AP puțin folosit. Cu capabilități de injectare a pachetelor, putem reduce la câteva minute prin injectarea AP-ului cu ARP-uri.

Compatibilitatea Linux cu Aircrack-Ng

Prima problemă pe care trebuie să o abordăm în alegerea unui adaptor wireless este ca trebuie să ne asigurăm că are drivere pentru Linux. În 2018, majoritatea adaptoarelor wireless au acum drivere Linux, dar acest lucru nu s-a întâmplat întotdeauna.

Este important să reținem că compatibilitatea cu Linux a unui adaptor, este de departe de a fi optim pentru spargerea rețelelor wireless. Este doar o cerință minimă.Probabil cea mai importantă caracteristică de care avem nevoie este compatibilitatea cu software-ul nostru, Aircrack-ng. Dezvoltatorii companiei Aircrack-ng păstrează pe site-ul lor o listă de compatibilitate ce include toți adaptorii pe care i-au testat și nivelul lor de compatibilitate.

 Acesta este doar un fragment din lista de compatibilitate a suitei Aircrack-ng.
 

Trebuie să reținem că vom avea nevoie de chipsetul cardului nostru wireless pentru a găsi compatibilitatea acestuia pe această diagramă. Prima coloană indică dacă chipset-ul este acceptat în Windows pentru Airodump-ng (captura de pachete în modul monitor). Următoarea coloană indică dacă aceeași capacitate este disponibilă în Linux pentru acel card chipset. În cele din urmă, ultima coloană indică dacă acest chipset este acceptat pentru Aireplay-ng (injectare de pachete) în Linux.

Intern vs. USB

Dacă alegem să instalăm Kali într-o mașină virtuală (VMware sau VirtualBox), vom avea nevoie de un adaptor wireless extern. Acest lucru se datorează faptului că software-ului virtual “conduce” accesul nostru wireless la o conexiune prin cablu în mașina noastră virtuală. Ca rezultat, Kali nu are un dispozitiv wireless cu care să lucreze.

Deoarece cele mai multe adaptoare wireless încorporate în laptop sunt probabil inadecvate pentru a sparge rețelele wireless, vă recomandăm să cumpărați un adaptor wireless USB pentru hacking wireless. Pentru comunicații cu rază lungă de acțiune, noi recomandăm adaptorul USB Alfa AWUS036NHA Wireless B / G / N. Pentru ceva mai discret, adaptorul USB Panda Wireless N (doar 14$), este cel mai popular adaptor printre hackerii noștri.

Dacă alegem să instalăm Kali ca sistem de operare, putem utiliza adaptorul wireless încorporat pentru spargerea rețelelor wireless, dacă este în lista de compatibilitate Aircrack-ng. Deși putem hack-ui și cu adaptoare wireless ce nu sunt pe această listă, trebuie să fim foarte răbdători, deoarece acest proces poate dura zile sau săptămâni fără adaptorul potrivit.

Pentru a compromite în mod eficient parolele Wi-Fi, vom avea nevoie de un adaptor wireless adecvat. Trebuie să ne asigurăm că verificăm lista de compatibilitate Aircrack-ng pentru a vedea dacă adaptorul nostru wireless are caracteristicile necesare pentru a face hacking-ul Wi-Fi cât mai rapid și mai eficient.Dacă doriți un mod cât mai ieftin pentru a vă aventura în lumea hacking-ului Wi-Fi, recomandăm să luați un Raspberry Pi cu adaptorul dvs. pentru a construi un computer de hacking bazat pe Kali. O să scriem imediat un ghid despre cum putem construi așa ceva.

 

Continuați să reveniți pe Blackweb pentru mai multe tutoriale dedicate spargerii rețelelor Wi-Fi, dar să vedeți și alte metode de hacking. Dacă aveți întrebări cu privire la acest ghid, ne puteți lăsa un mesaj.

Până data viitoare, să ne citim cu bine!

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.

Opțiunea copy-paste a fost dezactivată pentru acest site.